Web Analytics Made Easy - Statcounter

خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفت و گو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: زمین لرزه‌  به بزرگی ۵.٧ ریشتری در عمق ١٠ کیلومتر در استان خوزستان محدوده شهر اندیکا اتفاق افتاده است که بلافاصله آماده باش اورژانس کشور به مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی اورژانس کشور  با اشاره به آماده باش ناوگان زمینی و هوایی اورژانس برای رسیدگی به مصدومان احتمالی زمین لرزه اندیکا بیان کرد: تاکنون ١۵ دستگاه آمبولانس، ۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ناوگان هوایی اورژانس در خوزستان، شهرکرد و خرم آباد و بیمارستان مسجد سلیمان در حال آماده باش قرار گرفتند.

خالدی اظهار کرد: تاکنون ۶ روستا مورد ارزیابی قرار گرفتند که در این ۶ روستا مصدومی نداشتیم اما با توجه به گستردگی و پراکندگی جمعیتی در محدوده اندیکا استان خوزستان ارزیابی زمان بر است البته زمینه لرزه در زمانی رخ داده است که اکثر مردم هوشیار بودند و پیش بینی ما این است که تعداد مصدومان بالا نباشد.

سخنگوی اورژانس کشور بیان کرد: اورژانس با تمام امکانات در حال آماده باش و پیگیری وضعیت مصدومان احتمالی زمین لرزه اندیکاست و امیدواریم اخبار خوشی در زمینه عدم خسارت جانی مخابره شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زمین لرزه اورژانس کشور اورژانس کشور آماده باش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت

"فرانک هوگربیتس هلندی" پیش از این نیز پیش بینی‌ وقوع زمین‌لرزه هایی با بزرگای ۶ تا ۷ ریشتر را برای نهم و دهم اردیبهشت ۱۴۰۲ در مناطق غربی و شمال‌شرقی ایران و عنوان کرده و پس از آن نیز در شهریور ۱۴۰۲ در توییتی، از زمین لرزه ای به قدرت ۸/۶ ریشتری مراکش خبر داده بود.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در خصوص ادعای اخیر وی به قدس آنلاین می گوید: فرانک هوگربیتس هلندی بدون انتشار هیچ دلیل یا مقاله علمی ادعا کرده بین ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت۱۴۰۳ زلزله قدرتمندی در دنیا رخ می دهد.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی

این کارشناس هلندی جای خاصی را به عنوان محل رخداد عنوان نکرده است. این گونه پیش بینی ها در پهنه های گسترده ای صورت می گیرد. هورگربیتس علاوه بر ادعاهای اخیر خود، در اسفند ۱۴۰۱ مدعی شده بود در نواری در منطقه غربی ایران زلزله رخ می دهد.

زارع ادامه می دهد: در واقع این نوع ادعاها چه از سوی هوگربیتس و یا همفکرانش مطرح شده باشد، عملا پیش بینی محسوب نمی شوند چراکه آنان ناحیه ای را هدف می گیرند که به احتمال زیاد هر زمین لرزه ای که در آن پهنه لرزه خیز رخ دهد آن را به صحت پیش بینی خود ربط دهند.

شایعات بی پایه و اساس

استاد پژوهشکده زمین شناسی می افزاید: پرسش اصلی اینجاست که مردم جامعه ایران تا چه اندازه به شایعات ترسناک و بی پایه و اساس واکنش نشان می دهند؟

پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.چه خوب است مخاطبان هوگربیتس و تمام آنانی که به شیوه او مشغول به توسعه ایده های شبهه علمی خود هستند، موارد پیش بینی های اشتباه و غیر معتبر را نیز راستی آزمایی و بازتاب دهند تا صرفا یک زلزله مهم پیش بینی شده ششم فوریه ۲۰۲۳ موجب نشود تا همه دیدگاه ها و نظرات شان صحیح پنداشته شود.

این استاد دانشگاه بیان می کند: توجه به این نکته ضروری است که پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی اذعان می کند: در حال حاضر بیشتر زمین لرزه ها بدون هیچ هشداری رخ می دهند، این در حالی است که روش‌هایی برای شناسایی مناطق با خطر افزایش یافته است و پیش‌یابی و پیش‌بینی زلزله برای کوتاه مدت وجود دارد که توسط پژوهشگران زلزله شناسی آزموده می شود؛ اما به جرئت می توان گفت هنوز هیچ روش قابل اعتمادی به ویژه برای پیش بینی زمان دقیق زلزله وجود ندارد.

زارع می افزاید: هوگربیتس که زلزله شناس نیست، در حوزه ای مداخله می کند که تخصصی در آن ندارد، ولی با ایجاد فضایی هیجان انگیز در رسانه‌ها، پیرامون پیش‌بینی‌هایش هر روز توجه بیشتری از افکار عمومی را به خود جلب می کند؛ رفتاری که مصداق بارز شبه علم است.

وی ادامه می دهد: علاوه بر این، او به‌روزرسانی‌هایی را در مورد تحقیقات جدید مرتبط با فناوری پیش‌بینی زلزله و کاربرد آن در کشورهای مختلف در سراسر جهان ارائه می‌کند که همگی با سبک بصری منحصر به ‌فردی ارائه شده‌اند که درک آنچه را که در هر لحظه در حال وقوع است برای خوانندگان آسان می‌کند؛ بنابراین شکی نیست که این عده همچنان از طریق رسانه های اجتماعی مطالبی را مهمی را با ظاهری علمی و با به کاربردن برخی واژه ها و نمادهای تخصصی ارائه می کنند و از این طریق بر افکار عمومی اثر می گذارند، در حالی که منطق و استدلال علمی و شواهد کافی و قابل آزمون در مورد آن ها وجود ندارد.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • آخرین آمار مصدومان حوادث جوی ۱۴۰۳
  • فوت ۴ نفر بر اثر اصابت صاعقه در سال ۱۴۰۳
  • جوان بلوچ با اقدام به موقع کارشناس اورژانس ۱۱۵ مهریز نجات یافت